Diensten

Een goede mogelijkheid om onderscheidend te zijn, is een klant niet aan te bieden wat hij vraagt, maar wat hij nodig heeft. - Jos Burgers

Betrokken, meedenkend, vertrouwen, korte lijntjes en aandacht voor en luisteren naar je klant..
Dat is waar wij bij BFD Groep voor staan. Als adviseur en sparringpartner helpen wij klanten bij iedere fase in hun onderneming. Financiële administraties en fiscale aangiften vormen de basis van onze dienstverlening. Tijdig inzicht te verkrijgen in je cijfers kan je helpen bij het bepalen van de koers van je onderneming. Wij bieden ondersteuning bij het varen van deze koers en bij het maken van keuzes.
Ben je starter of wil je je onderneming juist gaan overdragen? Ook hierbij helpen we je graag en kunnen we je adviseren bij bijvoorbeeld bedrijfsopvolging of herstructurering.

Accountancy

Als ondernemer aan het roer staan van je onderneming is erg belangrijk zodat je de juiste koers blijft varen. Wij bij BFD Groep vinden het creëren van tussentijds inzicht in je cijfers dan ook essentieel. Wij stellen (waar nodig en gewenst) tussentijdse cijfers op en bespreken deze. Meerdere contact momenten op een jaar vinden wij dan ook erg belangrijk. Uiteraard stellen wij ook de jaarrekening samen en zorgen bij BV’s voor tijdige deponering bij de kamer van koophandel. Daarnaast verzorgen wij alle belastingaangiftes, zoals de aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en of omzetbelasting.

Advies

Als adviseur en sparringpartner denken wij graag met je mee, in welke fase je onderneming ook zit. Ben je starter, of wil je je bedrijf juist overdragen aan de volgende generatie? Wij bieden ondersteuning bij het opstellen van bijvoorbeeld een ondernemingsplan, het meedenken in financieringsvraagstukken en het opstellen van de bijbehorende prognoses. Ook denken wij graag mee bij investeringsvraagstukken. Wil je je bedrijf juist beëindigen of overdragen aan de volgende generatie? Ook op het gebied van bedrijfsopvolging hebben wij aandacht voor de klant en voor de wensen van de overdrager en de overnemer. Wij bieden ondersteuning bij het gehele traject. Past je huidige structuur van bij- voorbeeld een eenmanszaak nog wel bij de fase waarin je onderneming zit? En is deze ondernemingsvorm fiscaal nog wel de juiste keuze? Door onder andere het tijdige inzicht in je cijfers kunnen wij hierop ook tijdig adviseren en anticipe- ren met altijd de huidige wet en regelgeving in het achterhoofd.

ADMINISTRATIE

Wij verzorgen de inrichting en uitvoering van de gehele financiële administratie. Wij kunnen de administratie boeken, echter de klant kan dit ook zelf. Wij zullen dan ondersteunen bij het controleren van de administratie en bij het kiezen van boekhoudsoftware wat past bij de klant. Wij werken zelf voornamelijk met Snelstart en Twinfield. Maar ook de verwerking van administraties in andere (online) boekhoudsoftware zoals bijvoorbeeld Exact online is voor ons geen probleem. Daarnaast verzorgen wij alle belastingaangiftes, zoals de aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en of omzetbelasting.

Salarisadministratie

Als aanvullende dienst kunnen wij de salarisadministratie voeren.

Wij zijn hiervoor een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met SalarisZaken. Hierbij werkt de klant samen met ons in een cloud-oplossing met slimme automatische processen. Dit zorgt ervoor dat er heel veel zaken door klant met betrekking tot personeel en salaris zelf gedaan kan worden of kan worden geautomatiseerd. 

Don’t wait...
CREATE
OPPORTUNITY

ONS TEAM

Alles wat je aandacht geeft groeit.. - Abi Voice

Kenmerkend voor BFD Groep is de open en informele werkwijze. Wij zijn een drietal met ieder onze eigen expertises, interesses, ervaringen en breed netwerk. We hebben bij grote organisaties gewerkt waardoor we ook een breed netwerk hebben opgebouwd. Ons team samen is meer dan de som der delen. We geloven sterk in een team effort en een solide, open basis. 

Anton Bruijns

Anton is een betrokken en gedegen adviseur voornamelijk op het gebied van dienstverlening aan particuliere klanten. Anton is open en toegankelijk wat hem een fijne sparringpartner maakt. Door zijn interesse en feeling voor automatisering heeft Anton kennis opgedaan op het gebied van met name ICT. Zowel intern als extern voor de klant denkt hij mee in ICT-oplossingen die de bedrijfsprocessen kunnen vereenvoudigen en versnellen. Anton is tevens eigenaar van Bruijns Assurantiën en Hypotheken waardoor klanten ook op die gebieden  optimaal geadviseerd kunnen worden.
Anton slaat graag een balletje op de golfbaan en geniet er van om regelmatig erop uit te gaan.

Elze Oomen - Jongenelen

Met een enorme dosis enthousiasme en uiterste gedrevenheid staat Elze dicht bij haar klanten. Haar behoefte om de klant altijd centraal te stellen en te helpen op een manier die haar past, typeren haar drijfveer. Haar kennis, ervaring en inlevingsvermogen zijn grote pluspunten tijdens haar werkzaamheden. Elze is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf en weet daarom als geen ander wat ondernemen inhoudt. In haar vrije tijd deelt ze dezelfde passie als haar man en twee dochters: paarden.

Elze volgde Agrarische Bedrijfskunde aan de HAS hogeschool in Den Bosch. Vervolgens studeerde ze Accountancy aan de HEAO te Breda en behaalde ze haar titel Belastingad- viseur (RB)

Jos Leijs

Door zijn praktische insteek en duidelijke en fijne communicatie weet je als klant direct wat je hebt aan Jos. Hij is erg gedreven, open, behulpzaam en staat voor zijn klanten. Door zijn jarenlange ervaring bij meerdere werkgevers weet Jos goed in te spelen op situaties bij klanten. 

Jos zit inmiddels zo’n kleine 30 jaar in het vak en heeft de HBO opleiding business administration gedaan gevolgd door een post HBO opleiding belastingrecht waarna hij is ingeschreven als Register Belastingadviseur (RB) in het Register van Belastingadviseurs. 

Jos is getrouwd heeft 2 dochters en is een echte sportman. In zijn vrije tijd gaat hij graag hardlopen of een mooie toer doen op de racefiets of mountainbike.

Nieuws

11-06-2024

Subsidie voor laadinfrastructuur in ontwikkeling

Een van de doelen uit het Klimaatakkoord is dat wegmobiliteit in 2050 emissievrij is. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft om deze reden een subsidieregeling opgetuigd voor private laadinfrastructuur bij ondernemingen.

> Lees meer.
11-06-2024

Leer van de pensioenfouten van anderen

Hoe zie jij jouw financiële toekomst voor je? Het maken van een pensioenplanning is daarbij essentiëel. 

> Lees meer.
28-03-2024

Rabo MKB duurzaamheidsbijdrage

Rabobank lanceert de Rabo MKB Duurzaamheidsbijdrage. De Rabobank stelt €50 miljoen beschikbaar om het MKB in Nederland te ondersteunen bij het verduurzamingsproces en om ondernemers duurzame doelen te helpen realiseren.

> Lees meer.
25-03-2024

Hogere WOZ-waarde kan gunstig zijn

Heb jij de nieuwe WOZ-beschikking van jouw gemeente al binnen? De kans is groot dat die weer hoger is dan vorig jaar. Gemiddeld gaat het om 7% meer, maar er zijn ook uitschieters. Als je het niet eens bent met de WOZ-waarde, kun je bezwaar maken. Maar het kan juist slimmer zijn om dat niet te doen.

> Lees meer.
20-03-2024

Inlenersaansprakelijkheid: de risico’s verkleinen

Werken er in uw onderneming werknemers die zijn ingeleend? Dan kunt u te maken krijgen met inlenersaansprakelijkheid. Deze aansprakelijkheid ontstaat als de uitlener de loonheffingen of de BTW niet afdraagt aan de Belastingdienst en dan komen de vorderingen bij uw onderneming terecht. U kunt het risico om aangesproken te worden verkleinen met onder andere een verklaring betalingsgedrag.

> Lees meer.
28-09-2023

Gevolgen voor u als DGA uit de voorstellen uit het Belastingplan 2024

Welke gevolgen hebben de voorstellen uit het Belastingplan 2024 voor u als DGA?, Lees het in de Prinsjesdag Special 2023 DGA.

 

> Lees meer.
18-09-2023

Nieuw pensioenstelsel: wat verandert er en wanneer?

De regels rondom pensioenen gaan veranderen. De nieuwe pensioenwet is sinds 1 juli van kracht. Wat betekent dit voor jouw pensioen en wanneer gaan de veranderingen in?

> Lees meer.
09-04-2023

Belastingrente voorlopig toch niet verhoogd

Het huidige percentage belastingrente voor de vennootschapsbelasting en de bronbelasting wordt niet per 1 maart 2023 verhoogd naar 10,5%, maar blijft 8%.

> Lees meer.
07-02-2023

Voorkom belastingrente door voorlopige aanslag

Voorkom belastingrente door (aanvullende) voorlopige aanslag inkomsten- of vennootschapsbelasting. Het percentage belastingrente dat verschuldigd is over aanslagen vennootschapsbelasting gaat met ingang van 1 maart 2023 omhoog van 8% naar 10,5 %!. Zorg er daarom voor dat de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting die voor 2023 is ontvangen zo goed mogelijk aansluit bij de te verwachten winst van de B.V. voor 2023 of vraag om een voorlopige aanslag als deze nog niet ontvangen is.

> Lees meer.
07-02-2023

Willekeurige afschrijving bedrijfsmiddelen 2023

Naast de willekeurige afschrijving op milieubedrijfsmiddelen en de willekeurige afschrijving voor startende ondernemers, is er in 2023 een eenmalige nieuwe regeling willekeurige afschrijving. Deze regeling geldt voor bepaalde nieuwe bedrijfsmiddelen.

> Lees meer.
11-06-2024

Subsidie voor laadinfrastructuur in ontwikkeling

Een van de doelen uit het Klimaatakkoord is dat wegmobiliteit in 2050 emissievrij is. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft om deze reden een subsidieregeling opgetuigd voor private laadinfrastructuur bij ondernemingen.

> Lees meer.
11-06-2024

Leer van de pensioenfouten van anderen

Hoe zie jij jouw financiële toekomst voor je? Het maken van een pensioenplanning is daarbij essentiëel. 

> Lees meer.
28-03-2024

Rabo MKB duurzaamheidsbijdrage

Rabobank lanceert de Rabo MKB Duurzaamheidsbijdrage. De Rabobank stelt €50 miljoen beschikbaar om het MKB in Nederland te ondersteunen bij het verduurzamingsproces en om ondernemers duurzame doelen te helpen realiseren.

> Lees meer.
25-03-2024

Hogere WOZ-waarde kan gunstig zijn

Heb jij de nieuwe WOZ-beschikking van jouw gemeente al binnen? De kans is groot dat die weer hoger is dan vorig jaar. Gemiddeld gaat het om 7% meer, maar er zijn ook uitschieters. Als je het niet eens bent met de WOZ-waarde, kun je bezwaar maken. Maar het kan juist slimmer zijn om dat niet te doen.

> Lees meer.
20-03-2024

Inlenersaansprakelijkheid: de risico’s verkleinen

Werken er in uw onderneming werknemers die zijn ingeleend? Dan kunt u te maken krijgen met inlenersaansprakelijkheid. Deze aansprakelijkheid ontstaat als de uitlener de loonheffingen of de BTW niet afdraagt aan de Belastingdienst en dan komen de vorderingen bij uw onderneming terecht. U kunt het risico om aangesproken te worden verkleinen met onder andere een verklaring betalingsgedrag.

> Lees meer.
28-09-2023

Gevolgen voor u als DGA uit de voorstellen uit het Belastingplan 2024

Welke gevolgen hebben de voorstellen uit het Belastingplan 2024 voor u als DGA?, Lees het in de Prinsjesdag Special 2023 DGA.

 

> Lees meer.
18-09-2023

Nieuw pensioenstelsel: wat verandert er en wanneer?

De regels rondom pensioenen gaan veranderen. De nieuwe pensioenwet is sinds 1 juli van kracht. Wat betekent dit voor jouw pensioen en wanneer gaan de veranderingen in?

> Lees meer.
09-04-2023

Belastingrente voorlopig toch niet verhoogd

Het huidige percentage belastingrente voor de vennootschapsbelasting en de bronbelasting wordt niet per 1 maart 2023 verhoogd naar 10,5%, maar blijft 8%.

> Lees meer.
07-02-2023

Voorkom belastingrente door voorlopige aanslag

Voorkom belastingrente door (aanvullende) voorlopige aanslag inkomsten- of vennootschapsbelasting. Het percentage belastingrente dat verschuldigd is over aanslagen vennootschapsbelasting gaat met ingang van 1 maart 2023 omhoog van 8% naar 10,5 %!. Zorg er daarom voor dat de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting die voor 2023 is ontvangen zo goed mogelijk aansluit bij de te verwachten winst van de B.V. voor 2023 of vraag om een voorlopige aanslag als deze nog niet ontvangen is.

> Lees meer.
07-02-2023

Willekeurige afschrijving bedrijfsmiddelen 2023

Naast de willekeurige afschrijving op milieubedrijfsmiddelen en de willekeurige afschrijving voor startende ondernemers, is er in 2023 een eenmalige nieuwe regeling willekeurige afschrijving. Deze regeling geldt voor bepaalde nieuwe bedrijfsmiddelen.

> Lees meer.